Talking About Originality.



*kinda love this quote :3


Copycat. Poser. Faker. Dan blablabla.
Kita manusia, rumah kita atas dunia. Manusia atas dunia 
semua pesen suka melabel. Bagus sebenarnya, at least boleh 
tambah notes dalam buku vocabulary. Aku pengecut. Sebab 
tu aku pilih jalan selamat berkecimpung dalam dunia monolog. 
Sorang-sorang. Layan campuran biokimia bawah tanah. Gali 
inspirasi. Bila difikirkan balik, fake or ori bukan pointnya. It's 
okay. Jangan nak fucked up sangat bila ada orang spam wall 
kirim ludah poser whatever. Tak ada manusia yang lahir terus 
berlari. Tak ada yang gedebuk jatuh jadi bintang. Pernah 
dengar? Fake it till you make it. Try and error. Come on, it's a
learning process. Senang cakap siapa blah cepat, itu yang fake. 
Siapa yang kekal, itu true. But, kita tak boleh jugak buat 
statement macam tu sebab ada yang true, ada yang fake. 
Jangan campur diorang semua and letak nama band, "the fake". 
Sebagai manusia yang rasa dah a bit senior, support je dengan 
apa yang diorang buat. As long as diorang tak ludah karya kau. 
Kan senang. Lagipun dah cukup bagus ke nak kata orang fake. 
Dalam dunia ni tak ada yang original. Yang ada, creativity and 
innovative. Cipta yang baru atau ciplak yang ada dan perbaikinya. 
Sedangkan kapal terbang pun tiru konsep burung terbang, fake 
ke kapal terbang tu bila ia berada di langit? Tak ada yang palsu 
macam bulu mata palsu.

Korang faham ke apa yang aku sembang?

Faham-fahamkan sendiri la ye. Malas aku nak cakap 
straightforward. Sebabnya, being a straightforward 
person is soooo not me :V


keys off ~
as.da.name.given :)

Photobucket