Bila manusia berfikiran sempit.


Kalau korang nak tahu , aku tulis tajuk kat atas dengan perasaan yang emo gila .
Seriously , aku penat hidup dalam kelompok manusia yang narrow minded . Aku 
lebih rela hidup dalam kalangan manusia yang hipokrit kalau nak dibandingkan 
dengan manusia yang berfikiran sempit ni .

Aku mintak maaf sangat sangat kalau ada pihak yang terasa dengan entry aku 
kali ni . Memang orang yang narrow minded ni , suka judge orang eh ? Mereka 
just nampak flaws orang . Suka sangat jadi judgemental especially dalam bab
MENUTUP AURAT . Kenapa eh ? Please people , be a broad minded person . Tak
semestinya orang yang menutup aurat secara sempurna tu baik and orang yang
tak menutup aurat tu jahat . Jangan keluarkan statement haprak macam tu 
boleh ? Come on , kau dah besar , dah matang pon . Tak perlu la nak behave 
macam ni . 


Aku pernah terbaca sorang hamba Allah ni tulis : "Kalau sapa yang tak menutup 
aurat tu , dia akan masuk Neraka and sapa yang menutup aurat tu dia akan 
masuk Syurga ." What the la . Aku dah macam nak mencarut semua ada . How 
come dia boleh menilai seseorang tu hanya melalui appearance ? Kau cakap 
macam kau Allah kan . Please la . Kau sapa nak menentukan semua ni ? Oh come
on , don't play God here . Kau cakap dia macam macam sebab dia tak menutup 
aurat ? Kau tahu tak , kita ni sama je kat sisi Allah . Yang membezakan kita ni 
amal ibadah kita je . Kau tahu mana dia tak tutup aurat tak solat ? Entah entah 
dia solat penuh daripada kau . Malu weyh kalau main tuduh je . Aku nak kata kau
tak berilmu , ilmu kau lagi banyak daripada aku . Nak kata kau tak baik , aku dah 
nampak kau macam malaikat and aku dah sampai tahap nak buat kau jadi role 
model kot . Tapi satu je , hati kau ada ignorant . Ada pride yang tersembunyi 
untuk kau sesuka hati judge orang macam sampah .


Kau nampak dia jahat . Kau nampak dia liar . Kau nampak dia tak menutup aurat
dengan sempurna , tapi kenapa kau tak dekatkan diri kau dengan dia ? Kenapa kau
jauhkan diri daripada dia ? Kau siap tunjuk muka benci lagi . Why not kau pegi dekat
dia , belai kepala dia and give some advices dekat dia ? Kau boleh buat macam tu .
tapi kau taknak . Kau ego . Kau nak tunjuk yang kau terlalu baik untuk dekatkan
diri dengan orang yang hina macam dia . Kau malu dengan kawan kawan kau . Kau
takut kawan kawan kau kata , kau kawan dengan orang jahat . 


Susah kalau pakai tudung labuh dengan purdah semua , tapi kalau hati kau keras 
macam ni . Serious baik kau buang je semua tu . Jangan jadi syaitan yang 
bertopengkan manusia . Please . Kalau kau setakat jaga hubungan dengan Allah , 
tapi tak jaga hubungan dengan manusia , takde guna langsung .


Maaf sekali lagi jika ada yang terasa hati .


keys off ~
as.da.name.given :)
Photobucket