Life Is Complicated

Okay life is complicated . Siapa kata ? Aku kata ! :)
Kenapa life is complicated ?


Life is complicated bila manusia tak pernah puas hati .
Bila seseorang tu tak ikut trend , kita cakap dia old fashion , kita cakap dia ketinggalan , tapi bila dia ikut trend , kita cakap dia market , and suka ikut orang . KONON tak jadi diri sendiri lah bagai . Dah jeles cakap lah ! Kan senang .

Life is complicated sebab life is unpredictable ( sukar diramal ) . 
Tak semua yang kita rancang akan jadi seperti yang kita nak . Lain yang kita bayangkan lain yang jadi . Bila kita beli baju tanpa try dulu , lepastu main beli je then try pakai kat rumah . Sumpah baju tu buat kita nampak gemuk and tua lepastu kecewa . Dah beli baju mahal tapi tak sesuai .

life is complicated because liar and shit poeple are everywhere .

Sumpah macam sial gila bila kawan sendiri mengumpat belakang . Aku tak suka orang macam ni . Kalau kau tak suka aku , kau cakap aje depan depan . Takpayah nak kutuk kutuk aku kat belakang . Aku ni kawan kau kan ? Tapi aku pelik , kenapa kau treat aku macam ni ? Huh ? - . -

Life is complicated bila one relationship has end .
Memang rasa macam best gila sampai nak terjun dari bumbung lah kan bila dah penat penat jaga kekasih hati bagai nak rak lepastu sanggup korban macam macam ; duit , masa , tenaga segala lepastu tak sampai kawin jugak . Oh memang best rasanya . Lagi lagi bila maruah sekali jatuh berderai sebab dalam facebook dah tulis i love you poreber segala , siap manja manja di khalayak ramai . Haih . Blog pulak hari hari tulis pasal kekasih kita lepastu tiba-tiba break , woo ! Memang best lah sangat kan ! Confirm malu habis bhai !


Life is complicated sebab life tak pernah bagi kita rehat .
Bila tengah happy kan , masalah semua pun takde , happy je rasa macam dunia ni kita punya . And bila kita baru je nak start fikir 'wah bahagianya hidup'  , lepastu baru nak fikir hidup ni smooth macam yang kita nak , tiba tiba masalah laa problem laa jatuh BEDEBUK tergolek golek .  Sumpah rasa macam best gila . Baru nak happy sikit ade je yang datang nak kacau . Hidup memang tak pernah bagi kita rehat . Sumpah kejam sangat :(


KAN BAGUS KALAU HIDUP NI MACAM MEMBESAR DENGAN BAIK DAN CUKUP SEGALA-GALANYA . LEPASTU JATUH CINTA DENGAN LELAKI IDAMAN . TAKDE MASALAH LANGSUNG SEBAB DIA SETIA , KAYA , HANDSOME . LEPASTU JADI PENSYARAH  AND BERJAYA BUAT MAK BAPAK HAPPY . THEN MATI PULAK DALAM KEADAAN IMAN CUKUP , AMAL SOLAT SEGALA . ASAL LIFE IS SOOOO COMPLICATED AND NOT THAT SIMPLE ?!

Oh lupa tu bukan life namanya .
Sebab life dan complicated memang sehati sejiwa tak pernah berpisah !
keys off ~
as.da.name.given :)