Harapan Pembunuh.



Hidup dalam denial, sangat memeritkan.
Hidup dalam harapan, sangat memalukan. 
Berharap-berharap-berharap sedangkan kau tahu tak ada 
guna pun berharap, bila harapan kau cuma tinggal harapan. 
Kau menyesal, sebab wasting so much time untuk berharap 
pada sesuatu yang kau tak payah nak berharap. 
Tu kan kerja Dia. 
Tapi kadang-kadang berharap tu macam antidote. 
Buat kita feel alive at least for a few second. 
Entah, tapi aku benci harapan. 
Sebab semua harapan aku pembunuh.

Photobucket