Gereje Terbesar di Asia telah dibina di Bukit Jalil.


Assalamualaikum readers sekalian :)


Ok pada pagi ni , aku bangun agak awal untuk online Facebook . HAHA ok ni memang
dah takdak kerja sangat la ni . So as usual , aku suka tengok News Feed kat Home 
then tiba tiba aku ada baca satu artikel pasal gereje terbesar yang telah dibina ni .
Ok sumpah aku terkejut gila . And lebih mengejutkan aku , gereja yang dibina tu 
mengandungi unsur unsur Freemanson . Astagfirullah , aku urut dada bila baca ni .
Entah apa pulak la orang kafir nak buat kali ni . 



*sumber gambar sini .

Gereja ini diberi nama Calvary Convention Centre dan dibina bersebelahan dengan 
Bukit Jalil Golf & Country Club iaitu berhadapan dengan Anjung Hijau Kondominium .
Kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta dan tidak termasuk dengan kos tanah
iaitu RM35 juta . Gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini sedang dalam proses
untuk disiapkan sekarang . Untuk maklumah lanjut , sila rujuk laman web rasmi
berkenaan dengan gereja ni iaitu http://www.calvary.org.my/ dan http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html . Gereja ini boleh 
dimuatkan oleh 5 ribu orang .



*sumber gambar sini .

Selain itu , binaan gereja ini adalah berunsurkan Freemanson . Nah , ni buktinya .


I have no idea what is actually happen to my country now . Semuanya serba tak 
kena . Bila pasal nak laksanakan hukum Hudud kat Malaysia , semua takmau . Tak 
sesuai la apa la . Tapi bila benda macam ni , pemimpin Malaysia bagi pulak . Ya Allah , 
taktau la . Dunia macam dah terbalik sekarang . Membenarkan apa yang tak benar 
tapi mengiyakan apa yang salah . Dia orang ni persoal integreti Allah . Macam Allah 
tak tahu pulak hukum hukum yang sesuai untuk manusia pada satu satu masa ! 
Astaghfirullah , apa hukumnya bila kita sangsi kebesaran dan kehebatan Allah ??!

Yeah , jangan terkejut la nanti kalau gereja ini diisi oleh anak anak Melayu yang bukan 
beragama Islam . Dan kalau bilangan orang yang murtad bertambah kat Malaysia ni ,
JANGAN SESAKALI SALAHKAN SESIAPA . JANGAN MENUDING JARI SESAMA SENDIRI .

Lihatlah saja kepada misi-misi gereja ini dibina :

The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

*To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond .
*To be a dynamic and positive influence in our society .
*To care and to share with those who are without hope .
*To equip and train those who desire to serve and help others .
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind .

Persoalannya, perlu ke di negara kita ini dibina sebuah gereja yang sebegitu 
besar ? Adakah pihak berkenaan mahu mencabar kedudukan Islam di negara ini ? 
Adakah mereka tidak berpuas hati melihat Masjid Jamek Seri Petaling yang sangat 
besar ? Namun , keluasan tapak masjid berkenaan tidak sebesar gereja ini .

Wallahualam .


*sumber sepenuhnya daripada sini .


keys off ~
as.da.name.given :)
Photobucket