If you are break up , 
you will become like this.

Readers , let me tell you something  . When you are involve in a relationship ,
EVERYTHING will become so sweet . I repeat , EVERYTHING okay . Korang takkan
nampak langsung flaws dekat korang punya boyapren or gilapren korang . Semua 
nak nampak perfect . Yes , even kalau korang punya partner kentut pon , mesti 
korang akan cakap ; "Takpe la honey bunny , tak busuk pon . I bau wangi ada ah . 
Macam bau Lavender je . Kentut la lagi nanti ." :) See ? Korang akan terima dyeorg
seadanya walau macam mana buruk sekali pon dyeorg . Tu masa mula mula sayang 
la . But after that , we can see A LOT of things happen . I mean , mungkin setelah
korang macam boring dengan pasangan masing masing . 

Okay . Let see 7 stages of relationship .

1st Stage : MEETING 
- Time stage ni , korang baru mula kenal dengan partner korang . Rasa macam happy 
gila . Korang rasa , korang la orang paling bertuah yang dapat kenal dengan that 
person . Rasa macam dunia ni aku yang punya . Kan ? :D

2nd Stage : THE CHASE
- Orang kata , this is the best part ever . Time ni korang nak tunjuk yang korang ni 
sesuaigila jadi partner kepada si dia . Time jugak la korang cuba nak pikat si dia . And 
mungkin jugak dekat stage ni , korang rasa korang dah boleh dapat dia . High 
expectation maybe .

3rd Stage : HONEYMOON
- This stage , si lelaki akan melamar si perempuan . Boy : "Hmm , can you be my 
girlfriend ?" Girl : "Oucchh . You are so sweet . I dapat kencing manis tau . Yes ,
I want to be your girlfriend ." Okay stop . Memang sweet kan ? Aku dengar pon dah 
macam , homaigod . Bahagianya hidup ! :D

4th Stage : COMFORTABLE
- Are you sure this stage really comfortable ? For me , NO . Kat stage ni la kita akan 
nampak something bad happen dekat relationship kita . Time la kita nak macam 
ignore punya pakwe / makwe . Tahap ke-caring-an pon dah kurang . Kemanisan 
apatah lagi .

5th Stage : TOLERANCE
- Yes . Tolak ansur . Something yang sangat sangat penting dalam relationship . Takde
benda ni , kita hanya jadi someone yang EGO . Kita hanya pentingkan EGO kita . "You
should value your relationship more than your EGO ."

6th Stage : DOWNHILL
- This is worst stage okay . Kat stage ni , korang akan gaduh teruk gila . Time ni semua
dah tak sefahaman . Semua dah tunjuk ego . Semoga dah takboleh nak tolak ansur .
Semua dah tunjuk yang DIRI SENDIRI sebenarnya macam ni . Even it still have chance 
to save your relationship , but the percentage is too small . Sangat susah . 

7th Stage : BREAKING UP
- Okay aku tahu . Ini adalah stage paling worst ever . Semua orang taknak melalui 
stage ni KALAU DIBERI PILIHAN . Time stage ni , korang akan rasa down . Down yang 
sangat teruk . Sebab tu la once dah sampai stage ni , ada je orang yang bunuh diri la , 
apa la disebabkan takboleh adapt . But , what to do kan . Jodoh pertemuan , ajal 
maut semua kat tangan Tuhan . Kita hanya merancang , tapi Allah yang tentukan .

The end .

Kat bawah ni , aku ada sertakan video . Korang MESTI WAJIB TENGOK . Semua 
stages yang aku sebut kat atas semua ada dalam video ni . Cuma ulasan je daripada 
aku sendiri .

Kalau korang perasan , dalam Youtube , bawah video ni , ada satu statement 
macam ni :


"Every relationship goes through stages . 
Where and how each stage develops is ultimately up to each person . 
While we always hope for the best , 
we often can't avoid the inevitable ."

Yes . I STRONGLY AGREE :)




Thanks for reading ^__^


keys off ~
as.da.name.given :)
Photobucket