2 Words that make you SPECIAL.




Hello people ! 
Tora datang lagi ! Eh ? Okay merepek .


Hari ni , aku nak cakap pasal 2 perkataan yang boleh buat anda
semua rasa sangat istimewa . Korang nak tahu apa perkataan tu ?
That 2 'magic words' are 'terima kasih' dan 'mintak maaf' . Aku 
rasa , kalau kau nak orang respect kau , kau kena amalkan 2 
perkataan ni selalu . 


Kawan kawan , 2 perkataan ni tak susah untuk disebut . Korang 
tak perlu bayar riban riban sebab nak sebut 2 perkataan ni ja . 
Korang hanya perlu bukak mulut , dan cakap . Tapi , kenapa susah
sangat nak sebut ? Kenapa susah sangat nak ucap ? Please people ,
nak raih rasa hormat orang tak susah pon . 


Yes . Kadang kadang memang kau rasa terima kasih dan mintak 
maaf tu hanyalah benda kecik , tapi ada satu benda kau tak tahu ,
bagi si penerima ucapan kau tu , terlalu besar maknanya . Hanya 
perlu ucap 'terima kasih' atau 'saya mintak maaf' , kau akan buat 
orang tersebut melting . Even kalau dia nak marah kau pon , dia 
takkan boleh buat macam tu . Dia takkan sampai hati . Sekarang
kau boleh tahu betapa besarnya kuasa 2 perkataan tu . 


Kawan kawan , bila kau terima sesuatu benda , ucaplah terima kasih .
Tak susah sayang . Mungkin lepas ni , mereka akan bagi kau hadiah
atau apa apa lagi la . One more thing , kalau kau buat salah , tolong 
la mintak maaf . Kesalahan sesama manusia ni susah , kau takboleh
expect yang dia akan maafkan kau kalau kau tak ucapkan perkataan
maaf pon . Takboleh macam tu . 


Sebagai contoh , pada kedua dua ibu bapa kau , mereka tak perlukan
duit kau yang berjuta juta tu , mereka jugak tak perlukan kereta 
mewah kau yang sampai tak cukup tempat nak letak , mereka jugak
tak perlukan hadiah yang mahal . Tapi apa yang mereka perlukan ialah
UCAPAN TERIMA KASIH kau tu . Cukuplah sekadar itu . Mereka telah
bersusah payah membesarkan kau . Hargai jasa mereka .


Thats all from me . Aku mintak maaf kalau terdapat kesilapan dalam
entry aku ni .


keys off ~
as.da.name.given :)
Photobucket