10 perkara yang lelaki cuba lakukan 
untuk nampak cool.

1. Hisap rokok . Kau ingat dengan hembus hembus asap kat muka orang tu , kau
nampak cool ah ? Homaigod . Bagi perempuan perempuan yang nakkan lelaki poyo 
macam kau , MUNGKIN . Tapi tidak bagi aku . BIG EUWWW . Mintak simpang malaikat
44 la lelaki macam tu nak jadi suami aku . Muka macam sampah boleh terima lagi , 
tapi kalau merokok , insyaAllah mati hidup balik pon TAKKAN sesekali terima .

2. Ego . Kau ingat ego tu cool sangat ? Hak ell lehhhhh ego tinggi eiffel tower mana 
boleh dok sorry sorry jatuh standard lah bro ! Aku boss ! Dia aa kena sorry . Boleh blah 
la , sorrysorry naik van laa ! Well , excuse me . Err HUMAN-WITH-NO-HUMANITY-
FEELING . Ego hang tu , boleh lempaq dalam Laut China Selatan bagi boya makan lagi 
elok . Hang ingat cool ka , bila buat salah , dok takmau mintak maaf . Just be sorry , 
and sometime even if kita tau kita tak salah . Tak berdosa if kita just mintak maaf ? 
Sebab sorry ni is like the cure to every problems . Trust me ;)


3. Wearing shades inside a mall/indoor . Okay specific to boys actually . Wehh 
brader , tau lah mata lu macam cyclops perlu protection . Tapi pakai shades dalam 
mall ? Cermin mata hitam konon jenama rayban tapi beli 5 hinggit kat kedai hinode 
shop ? Matahari pun takdak lahhhh , kot mata hampa bengkak ada ketumbit besaq 
penumbuk ? Sooo stop wearing shades inside a mall please :| I'm begging you to 
mercy ! Hampa mungkin rasa hot dan hampa ingat semua perempuan tengok hampa 
bila hampa pakai macam tu . BIG YES . Mereka mungkin tengok sambil mengutuk di
dalam hati .

4. Suka tunjuk sesuatu di luar kemampuan diri sendiri . Haha . Yang ni macam tak
boleh blah kot . Contohnya , kalau kau tak reti menari , jangan menari . Nanti jadi 
macam batang mop . Tak hodoh . Cuma kurang lawa . Aku tau , hampa buat semua 
ni untuk tarik perhatian kan ? Tarik perhatian perempuan . Supaya semua perempuan 
tengok kau sampai silau silau mata . Okay aku bagi lagi satu contoh , aku selalu 
tengok mamatmamat bajet main skateboard . Gila bhaaaiii . Bila perempuan lalu , 
taknak kalah . Taknak jatuh doe . Aku tengok depa sampai mata aku takdapat kelip 
mata langsung sebab terlalu terpegun terpikat tertarik menarik kau memang macam 
Bomb . *err melalut . Okay mereka ini bajet hot + cool = superdupertakcoollangsung . 
Aku serius tak kisah kau nak main skateboard ke , kau nak main skipping ke , nak 
main anak patung ke , err =.=' tak kisah . Tapi tak perlu kot , bark up the wrong 
trees . *okay cari maksud sendiri -,-'

5. Kau dah famous dengan sikap sempoi . Tapi kau agak agak ah kalau nak keluar 
pegi tengok wayang pun pakai short . Kemas sikit pakai jeans pun okay la . Asal ? 
Bulu kaki kau rebonding eh ? Aku tengok sendiri pun jijik -,-'

6. Suka sangat guna bahasa REMPIT . Ingat cool ka ? Kalau text dengan lelaki kau 
guna bahasa baku gila kalah A.Samad Said , bahasa tu masih okay dan boleh 
difahami . Tapi bila kau text dengan perempuan , “Macam manew niew , I segan 
lew nark kuar ngan u..hukhuk..^__^ ” Macam apa lagi doe konon menepati 
citarasa perempuan tu sangat ah kan .

7. Rambut kau menjadi masalah disamping keutamaan . Payahlah kalau berangin sikit 
kau pegi sliding door or cermin kereta cepat cepat semata mata nak repair rambut 
kau . Kalau jalan tepi benda bercermin pun nak jeling tengok rambut . What the 
heaven =.='

8. Usung DSLR kau ke hulu ke hilir konon kau ni foto-tangkap . Bila tengok cara ambik 
gambar pun macam suck . Err , bajetnyewwww . Pegang DSLR pun tak style .

9. Taip macam macam kat Facebook siap F word semua keluar . Tapi realiti lepak jugak 
dengan budak layan anime & tonton Fairy Tale . Haha . Hati semut . Nak tunjuk cool je 
lebih .

10. Sopan dengan girls yang hot je . Tapi kurang ajar dengan perempuan yang gemuk ,
tak lawa , tak macam yang kau nak en . Takpayah nak mengutuk sangat . Silap silap ,
benda yang kau ludah jatuh atas muka kau balik . Geli doe .

Lelaki lelaki macam ni , 
I should call all of you DOUCHEBAG . 
Yes exactly .





Apa buat muka tersentap ? Tunam muka dalam lubang jamban ^.^ 



Guyssss , you are kindly invited to hear this song ! Specially dedicated to you ! :D




keys off ~
as.da.name.given :)
Photobucket