B A I K



Kawan kawan ,
Kita cuba jadi baik dengan semua orang , ok ?
Kalau orang lempar taik pada kita , kita jangan marah . Kita ambik taik tu ,
sapu lembut lembut , rata rata kat seluruh muka dia . Senyum dan cakap , "Taik ni 
lebih comel bila letak kat muka you ." Senyum sampai semut beratur dipinggir bibir . 
Baru dia percaya .


Kita cuba treat orang dengan berhemah , ok ?
Kalau orang jeling kita , kita tenung je muka dia lama lama . Bila dia resah ,
kita datang dekat muka dia cakap , "Sexy sangat bila you jeling I macamtu ,
tiba tiba rasa 'bertanduk' . Sorrylah tenung you macamtu , tindakan refleks.."
Senyum panjang-panjang .Takdelah dia terasa disukrosa semata-mata .


Kita cuba memudahkan hidup setiap orang , ok ?
Kalau orang tu pernah gergaji hati kita , kita diam je . Bila dia tanya sakit ke 
tak , jawab "Sakit . You tak penat ke main gergaji gergaji hati I ni ? Biarlah I buat
sendiri , you duduk je diam diam atas kerusi malas . I boleh buat sendiri , you tak
payah susah susah . Nanti kalau hati I dah lumat digergaji , I trade in laa dengan hati
baru . Don't worry lah , I ada lifetime membership card untuk tukar hati so sampai 
kiamat you boleh main gergaji gergaji hati I ." Cium pipi dia , cakap terima kasih banyak 
banyak . Jangan lupa senyum . Senyum je . Tak susah . Tarik pipi kanan . Tarik pipi kiri . 
Serentak . Alolo . Senyum pun nak kena buat tutorial . Manjalah you ni .


Mencuba nak jadi baik ni .
Baik kan ? :P


Alaa , takyalah jawab "Aah" . Malu I nak dengar ^.^




keys off ~
as.da.name.given :)