No Love.


Hai Malaysians ! Yes it have been a week I did not update my blog . And here I
come again . So hell yeah , what a hectic week . Exam thingy , blablabla and 
yeah as usual , staying alone in Nilai really make my 'day' -..-


So after takde idea nak update apa , then I get it now . So sesiapa yang selalu
stalk blog aku tu , silalah baca ye . *typing sambil tongkat dagu* . Kau boleh
buat ? Hewhew hewhew :P


So read this ;



Andai kata kau sayangkan dia ,
fahami dirinya .
Bukan dengan cara memaksa .
Atau dengan cara meminta .

Minta pun ada caranya bro .
Bukan dengan cara mendesak .
Takut nanti dia tersedak .
Bila dia katakan beri dia masa .
Berikan .

Apa kalut dengan title 'couple' tu ?
Tak guna kalau title tu dapat kau sandang ,
tangannya dapat kau pegang ,
kata sayang berbakul dapat kau hamburkan ,
kata cinta berbuih kau alunkan ,
namun apa benar hatinya dapat kau sentuh ?
Apa benar dia ikhlaskan dirinya menerima ?
Apa benar kau boleh buat dia bahagia ?
Tak guna bro . Tak guna .

Kau bengkak dengan kata-kata aku ?
Usah .
Ia kebenaran .
Dan tak usah pula ,
kau terlebih perasaan .
Terbawa-bawa dek emosi ,
Lantas nampak ketidakmatangan .
Susah bro .

Mungkin masa kau belum sampai .

Tak perlu gah title 'couple' jika kau tak faham isi di dalamnya .
Tak perlu rasa bangga dengan title 'couple' takut kau termati angkaranya .
Tak perlu .
Ia hanya ungkapan .
Bukan ikatan .
Ia ibarat satu surat perjanjian yang tersedia tapi belum ditandatangan .

Kadangkala ,
rakan takkan menjadi teman .
Cuma kau cuba sedaya upaya paksa ia jadi kenyataan .
Tak guna . Tak jadi . Susah. jarang .

Dan tak usah sedih , celaru , kecewa dengan penolakan .
Andai dia menolak ,
fahami .
Ada sebab kenapa dia berbuat demikian ,
bukan ingin sakitkan hati mana-mana pihak .
Tapi lubuk hatinya tak kau cuba selami .


keys off ~
as.da.name.given :)
Photobucket