MANUSIA BEKU , bukan MANUSIA BATU . . .




Aku na cakap pasal sorang HAMBA ALLAH nih . Actually , bukan nak condemn or nak cari kesalahan dia . Because , i am realize that , im not perfect too . Yeah , i like being unperfect . Thats good for my health . Aha , sengal suda ~ = . = Now , aku bercakap atas dasar HATI . Spelt in capital H.A.T.I , HATI ! Bukan aku , aku , and kau je yang tak puas hati , but ramai lagi . Cuma , we just pretend to be OKAY , in fact , we all tak OKAY sangatt ponn . huh . *sigh* . HAMBA ALLAH nih , cukup lengkap sempurna kejadian Allah , tapi sayang , andai dia boleh menjadikan kecantikan dia seperti ion-ion menstabilkan atom-atom menjadi susunan electron valens oktet , seimbang duniawi dan ukhrawi , pastinya dia adalah perhiasan dunia yang tidak ternilai . ( aku puji ke nih ? aha , talk to the hand ! ) TAPI , TAPI , aha ada TAPI , okay ( annoying tak sudah ~ ) dia langsung tak pandai nak hargai semua tu . Kenapakah ? Aku tak boleh jawab , tanya dia sendiri . Actually , aku tak puas hati BANYAK sangat dengan dia . Tapi , satu benda yang PALING aku tak puas hati is BILA DIA CAKAP , DIA SELALU NAK MENANG ! Whatthefish ! Aku tak suka betol MANUSIA macam nih ! And dia , langsung tak bagi peluang kat orang lain untuk bersuara . Eeeee , HELL-O , come on lah , REALIZE YOURSELF ! Kau bukan PRIME MINISTER or what the fucking else , nak suruh orang dengar you cakap je ! Tolong FAHAM statement nih ; SESIAPA SAHAJA DIBERI KEBEBASAN UNTUK BERSUARA AND MENGELUARKAN PENDAPAT . So , jangan lah cakap seolah-olah kau ada kat ATAS je . Kadang-kadang , kita kena letakkan diri kita nih kat BAWAH jugak . And please lah , jangan , jangan and jangan cakap seolah kau , MANUSIA ITU , sangat arif pasal CINTA . Kau boleh advice aku , tapi TOLONG , JANGAN NAK MENGAJAR AKU , seolah-olah , i am an IDIOT about LOVE ! Jangan cakap , macam kau dah ada BANYAK sangat pengalaman hidup . You PRETEND that , you are VERY MATURED , padahal , umur kau je BANYAK , tapi , kau sendiri ponn , masih belum boleh faham diri kau sepenuhnya . Sometimes , aku kesian kat kau , sangat sangatt lah kesian . Tapi , apa aku boleh buat , kau sendiri yang buat kat diri kau sendiri . Aku tak nak lah cakap macam aku nih SEMPURNA gila vavi , tapi , aku KAWAN kau , aku tak nak kau macam ni . Seriously , bukan kerja aku MENJATUHKAN air muka orang . Tapi , kau kena ingat , KESABARAN manusia ponn ada limit . And one more thing , jangan TERLALU KUAT PROVOK ORANG . Sebab , sebab , MANUSIA KUAT PROVOK nih macam kucing lapar , selagi kau tak campak tulang , dia takkan diam . Dan MANUSIA YANG DIPROVOK nih bukan Tembok Gaza , kawan . Silap silap haribulan , setiap patah kau tu , buat orang terangsang nak tampar kau je . Kau nak ke aku cakap kau nih suka kena cop
dengan ATTENTION-ALA-SUPERSTAR-BUT-YOU-DONT-DESERVE-IT .


P/S : Kau peduli apa keji tak keji kan ? Yang kau peduli , kau nak semua orang pandang kau sampai
silau-silau mata , walaupun kau cumalah GLITTER yang perasan diri MUTIARA . Kesian . Tolong lah , CHANGE YOURSELF , cakap guna OTAK , bukannya ikut HATI je .


*jadilah macam picture kat sebelah* (:

*sigh*


keys off ~
as.da.name.given.